13-12-07

NEDERLANDER CLMAIMT DE NOORDPOOL !!!

noordpool%20bbcVoor 15 euro een stukje Noordpool kopen? Dat kan nu bij Harald van Reenen uit Amerongen. De Nederlander is de 1ste burger die het gebied claimt. Wel eisten al vijf landen de Noordpool op.
Wetenschappers denken dat de ijskap van de Noordpool smelt en dat daaronder een rijkdom aan gas, olie en metalen ligt. Van Reenen verwacht dat 't eigendom van dit niemandsland in deze eeuw wordt toegewezen en ziet dus een mogelijkheid om rijk te worden. Maar of hij het dan wint van de vijf landen, is nog onzeker.
De ondernemer keek zijn idee af bij de man die rijk werd met de verkoop van certificaten voor het heelal.

[bron:NOS.nl]

Meer info op Giantclaim

12:02 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) | Tags: 2007, wereld |  Facebook |

07-11-07

LIVIN' ON THE EDGE

We zijn weer terug onder de levenden. Voor hoelang? Dat is weer een ander vraag.Alleszins, vrouwlief en ondergetekende beginnen stilaan in het ouderschapsritme te geraken. Papje hier, pamper daar, huilbui ginder. Ukkie van dienst is nu nog een spruit maar begint toch al te neigen naar een kool. Soit, wat kan ik hier nog vertellen? Oh ja, vanaf 1 februari 2008 begin ik aan een andere job. En dan bedoel ik: een andere werkgever. Yep, uiteindelijk toch de beslissing genomen om afscheid te nemen van het ambtenarendom. Het werd tijd: de comateuze toestand stond achter het hoekje te wachten. Om dan maar te zwijgen van de frustratie alom. Wat hebben we dan nog? Als ik surf naar Krantenkoppen dat staat de wereld niet stil: een vallende koe, een kind met 8 ledematen, Annelies Rutten die potten breekt en de nieuwe soapreeks 'Het geleuter van de Wetstraat'. Want dames en heren, dat politiek gedoe komt mijn strot uit. Onlangs deed ik dé test en kwam er als 71% separatist uit. Neen, ik koester geen Vlaams-nationalistische gevoelens maar wat er nu (en vroeger) gaande is tart elke verbeelding. De enige conclusie is dat -wanneer een geen compensaties op tafel komen- we blijkbaar niet kunnen of willen samenleven. Als je dit spiegelt naar een gewone dagdagelijkse relatie, dan moet je ook een dummy zijn om te beseffen dat zo'n relatie niet lang kan duren. In dit geval is dit echter al 170 jaar gaande. Kwestie om ons reputatie van goede diplomaten hoog te houden. Maar kom, niet alles is kommer en kwel. Maak ik mezelf toch wijs...

16:32 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: 2007, politiek, baby, werk |  Facebook |

28-10-07

HIERIS'EM !!!

BLOG

17:52 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) | Tags: 2007, jonas |  Facebook |

26-09-07

WORLD IN MOTION

Het hot item van vorige week was toen een Bosnisch echtpaar, als reactie op hun uitgebluste relatie, andere groene weiden ging opzoeken via het internet. Wanneer de respectievelijke koe en stier was gevonden, volgde hieruit logisch een afspraakje. Groot was hun verrassing toen ze elkaar terug tegenkwamen. Een scheiding werd vervolgens ingezet op basis van ‘overspel’. Hoe doe je dat trouwens, elkaar bedriegen…met elkaar? Hoe neem je als rechter hier godsnaam een beslissing in? Ik zou minstens zoekmachine van de dating website veroordelen, want dat is de schuldige van deze ongewone koppeling annex echtbreuk.  Deze week dook dan ergens het sleuteltje op van het kastje waarin de verrekijkers van de Titanic waren verborgen. Indien het sleuteltje toen op zijn plaats was, dan…dan…dan was Leonardo di Caprio geen meisjesidool geworden. Hoe doe je dat trouwens, een sleuteltje terugvinden dat al 95 jaar onbestaande was? Aangezien ik ELKE dag moet zoeken naar mijn sleutels, zijn tips altijd welkom.

16:29 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2007, media |  Facebook |

05-06-07

THE POLITICS ARE DANCING

Het wordt eens tijd dat 10/6 voorbij is. Ik ben al die media-toestanden rond de verkiezingen grondig beu. Je kan geen krant open slaan of tv-programma opzetten of één of andere illustere politicus beloofd minder belastingen, meer werk en een beter klimaat. Die klimaathype begint ook lachwekkend te worden wanneer je nu ziet dat alle partijen daar ‘ineens’ een mening over hebben. Een ‘unconvenient truth’ als het ware. Ik ben het ook beu om folders uit mijn brievenbus te halen. Als ik zou geïnteresseerd zijn in politiek, dan haal ik mijn info wel via het internet. Weeral een bos bomen gespaard. De elektriciteit van mijn PC daarentegen zal weer andere klimaatsinvloeden teweegbrengen.

14:03 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-05-07

EEEEEEGBEEEERT !!!!!

De teerling is geworpen. De strijd is gestreden. Na een zinderend spannende race kloppen Pascal & Miranda, Egbert & Jozefien en winnen ‘Peking Express: Zuid-Amerika’.  

Objectief bekeken niets op aan te merken: zij waren sneller, zij waren handiger in het versieren van liften, zij waren slimmer in het verzinnen van oplossingen, etc.

En toch, en toch…

Hun gemoedstoestand kon van euforie in een nanoseconde omslaan naar fuck, shit, kutzooi en teringlijder. Nooit zoveel gevloek gehoord, nooit zoveel fanatisme gezien. Hoewel montage the name of the game is, kon je geen sympathie opbrengen voor deze Nederlanders. Het verbaasde dus ook niemand dat het merendeel van de andere deelnemers constant blok tegen hen vormde.

Dan maar liever de andere finalisten, Egbert en Jozefien, twee Vlaamse boezemvrienden. De ene met een roze short en wapperende handjes, de andere met nul-komma-nul conditie en een enerverend stemmetje. Met de zotte kuren van Egbert en hun lachwekkende toestandenoptimisme stonden zij bij vele kijkers op 1, zowel in de poll ‘winnaars’ als de poll ’sympathiekste koppel’.

Maar zoals Will Tura ooit zong: ‘Het kan niet zijn…’.

 

061118_222223_661

08:56 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-04-07

WHAT COMES AROUND, GOES AROUND...

De week zoeft naar zijn einde. Dingen die gebeurd zijn. Dingen die nog moeten gebeuren.

 

Neem nu de staking op Zaventem. Volgens de vakbond ‘wegens het ontbreken van enig communicatiecultuur tussen leidinggevende en werknemers’. Nogal een geluk dat zij over een degelijke communicatiecultuur beschikken en alles zonder boe of bah platleggen. Een recht kan men gebruiken, of in dit geval, misbruiken.

 

Of wat te zeggen over the one-person-shooter in Virginia, USA. In het land waar elke randdebiel zonder enige gegronde controle en dito doorlichting zich een wapen kan verschaffen, was dit te verwachten. En wordt dit dagelijkse kost. Geloof me maar.

 

Soit, terug naar mijn minirealiteit. Zondag 10 Miles Antwerpen. Eigenlijk mocht ik niet meer lopen. Een niet verzorgde kuitkwetsuur zal me vroeg of laat wel te parten spelen. Maar thuis blijven, no way! Beperkt trainen, zowel qua afstand als hoeveelheid; goede stretch voor én na, en voor de rest rusten. Het zal wel lukken. Hoop ik.

 

Zondag naar het optreden van Chris Isaak. Het gaan bekijken en beluisteren van een man die de kaap van 50 jaar heeft overschreden, laat een bedenking op mij los dat ik stilaan ook een oude muziekzak aan het worden ben. Hoewel. Eind mei: Wolfmother. Bad ass R’n’R!

16:34 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-04-07

Walhalla...

25/8/1991.

 

Kiewit, Hasselt - Pukkelpop.

 

Na een zwaar weekend (wacht gelopen van vrijdag op zaterdag (jaja, legerdienst…), heel de zaterdag in Not-So-Free-Record-shop gewerkt en, ’s avonds nog een stevige stap in het uitgangsleven gezet), kwam ik doodmoe de Kiewit-weide opgewaggeld.

 

De –voor mij onbekende- festival-opener, Limbomaniacs, was op het laatste nog vervangen door een nog obscuurder groepje uit Seattle, Nirvana genaamd. Ik herinnerde me vaag hun CD ‘Bleach’ dat een vriend meer dan jaar geleden onder mijn niet geïnteresseerde neus had geschoven.

 

Aangezien ik mijn ticket echter had gekocht voor het beluisteren en bekijken van o.a. Sonic Youth, Frank Black, The Pogues, en The Ramones, leek het door mijn festivalgenoten meegebrachte dekentje een aanlokkelijk alternatief om de dag in te zetten en mijn vermoeidheid weg te slapen.

 

 

Najaar 1991

 

Wereld.

 

De single ‘Smells Like Teen Spirit’ en de CD’Nevermind’ wordt op de wereldbevolking losgelaten. De term ‘grunge’ wordt een begrip. De stad Seattle ook. De platenwereld (her)ontdekt de indie-rock. De modewereld springt gretig mee op de trein.

 

 

5/4/1994

 

Seattle, USA

 

Frontman en icoon Kurt Cobain sterft. Moord? Zelfmoord? Overdosis heroïne? Schot uit jachtgeweer? Weer een X-file voor het nageslacht. CSI bestond toen nog niet (althans niet op TV).

 

 

5/4/2007

 

Hier en nu

 

Een goede raad: als je naar een festival gaat, dan is elk groepje belangrijk. Slapen doe je thuis.

 

15:07 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-04-07

Open bebouwing...

*UPDATE* Het huis is toch gesloopt!
 
In de stad Chongqing (in het zuidwesten van China) is er nu al een paar weken een vreemd spektakel aan de gang. Voor een nieuw groot bouwproject moesten 282 families plaats ruimen. 281 deden dat zonder morren, maar een voormalige kungfukampioen en zijn gezin weigerden hun huis op te geven. De arbeiders begonnen desalniettemin al te werken, ervan overtuigd dat die ene koppigaard zijn verzet wel zou staken. Resultaat: rond het huis bevindt zich nu een bouwput van tien meter.

 

Toch is de ex-kungfukampioen niet van plan op te krassen, tenzij hij een half miljoen euro én een nieuwe woonst krijgt. De Chinese media hebben nu zijn verhaal ontdekt en maken er een dagelijkse soap van. Bewoners van de stad brengen de man en zijn gezin voedsel, dat langs touwen naar boven wordt gehesen. In internetfora wordt de hele zaak uitgebreid besproken, en beschouwd als een test case voor het nieuwe eigendomsrecht in China, dat deze maand door het Volkscongres goedgekeurd werd. De meeste surfers steunen het gezin.

 

(thx to: http://gva.typepad.com/tomdesmet/)

 

chinees2

12:24 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-03-07

Drank is den Duvel....

00:56 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-01-07

Door de wind, door de regen en soms door alles heen.

Spooky. Gisterenavond. Vond je niet? Maar vooral fascinerend. Het bracht je even down to earth. Wat je ook doet, de natuur is toch sterker. Ik zat tijdens mijn laatste werkuren geregeld te staren door de 2 grote ramen die voor mijn neus staan. Ik heb namelijk het geluk het uitzicht te hebben op een mini-park. De wind had vrij spel, bomen maakten wiebelende bewegingen, takjes vlogen her en der. Tot opeens…krak...zwouf…een oude perelaar gaf het leven en viel op de afsluiting van het aanpalende eigendom. Telefoontje van het thuisfront. Ik heb namelijk het (on)geluk te wonen naast een iets groter mini-park. Een ongedefinieerd boomachtig ding was gevallen en blokkeerde één van de toegangen. In het naar huis wandelen de warme wind op mijn gezicht gevoeld. Gekeken en geluisterd naar de rondrijdende en loeiende brandweerwagens. De TV opgeknipperd. Niet alleen België maar ook de buurlanden kreunen onder het windgeweld, correctie: orkaangeweld. Meer dan 120 km/u. Het ding heeft zelfs een naam: Cyriel. Een jongensnaam. Er waait doorheen de meteologische wereld dus ook een nieuwe wind.

08:44 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-12-06

Euh...bedankt!

Vanmorgen gehoord op de radio:

6 op 10 mensen verwachten een ‘fout’ cadeau tijdens de eindejaarsdagen.

Van die groep zullen er 6 op 10 dit cadeau terug op de markt gooien via EBAY.

Maar voor je dit doet, kijk eerst eens op dit!

 

Maak er nog een tof en veilig jaareinde van!

Tot in 2007!

14:09 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30 miljoen landmijnen, daar kan je niet omheen.

Het was me wat, december in ons apenlandje:

§          Jean-Marie Dikkenekker die eerst ‘in’ dan ‘uit’ was en een politiek kartel die eerst ‘af’ en dan ‘aan’ was.

§          De VW-vakbonden die eerst triomfeerden omdat ze een oprotpremie van bijna 3x de marktwaarde uit de wacht hadden kunnen slepen en daarna in zak en as zaten omdat bijna iedereen die premie dan ook effectief wou hebben.

§          België dat fictief gebarsten was en daarna effectief terug werd gelijmd. Vooral het feit dat dit alles niet door politici maar door de media werd geregeld. Media, dan toch de 4de macht in onze democratie?

 

Maar laten we ook het initiatief ‘Music for Life’ van StuBru niet uit het oog en oor verliezen. Op een hippe manier ronselen ze daar geld voor de slachtoffers van landmijnen. De (alweer) media is verbaasd dat dit weer een deuk geeft in het niet-geëngageerde karakter van de huidige jeugdgeneratie. Na 0110 toont de Vlaamse jeugd weer dat ze interesse vertonen in de wereld rondom zich, hoe durven ze het. Maar volgens dezelfde media komt dit door de oproep van ‘iconen’ (in dit geval: radiopresentatoren) en de ’15 minutes of Fame’, wanneer de gulle schenkers op de radio of in beeld komen voor hun bijhorende boodschap.

 

Mijn sociologische geest werkt niet zo snel maar ik kan alleen maar beamen dat dit initiatief verslavend werkt. Op het werk, thuis, in de auto: de radio staat op. Je valt van de ene verbazing in de andere wat mensen op poten zetten voor het goede doel. De verbazing wordt nog groter met de bedragen. Vlamingen hebben nu eenmaal niet die reputatie van de Nederlanders. Maar als dit er niet dichtbij komt, dan weet ik het niet meer.

 

Ik heb een betalend plaatje aangevraagd. Nu u nog!

12:48 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-06

Sunday Bloody Sunday

Voilà! De teerling is geworpen. De strijd is gestreden. De verliezers likken hun wonden. Hoewel, verliezers? Zoals altijd lijkt iedereen wel gewonnen te hebben, al is het maar ten opzichte van de verkiezingen in 1970. Gemeenteraad, federaal, Vlaams, Europees: je kiest de verkiezing eruit dat je het best ligt en je vergelijkt je huidige score ermee. Zo simpel is dat.

 

De slag om Antwerpen is gestreden. Toch volgens de media. Ikzelf zit nog met veel vragen. Patje van Stadje heeft weliswaar (persoonlijk) gewonnen maar rekenkundig zijn er gewoon wat zetels verschoven naar de Rode kant. Ons ex-Blokjes winnen zelfs in stemmen én percentage. Is dit dan een overwinning van het gevoerde beleid? Kweenie…

Volgens mij moet er veel meer gebeuren om de ‘onverdraagzamen’ terug te laten overlopen naar een traditionele partij. Een magisch elixir is er niet, gewoon zien waar de noden liggen en pragmatisch denken over de partijgrenzen heen. Anders zitten ze daar binnen de kortste keren terug met zwarte hemden.

 

In onze gemeente is er kleine aardverschuiving gebeurd: CD&V wordt (minimaal) groter, het links kartel breekt niet door, de VB’s blijven status-quo, de Blauwtjes lopen een flink euh blauwtje (zeg maar: een pandoering van jewelste) en een lokale partij van een dubieuze immo-makelaar schraapt wat populistische zetels bijeen.

Resultaat: onze Keizer Nero mag zijn Rome blijven besturen (en achter de schermen afbranden) en stelt naar goeddunken een nieuwe Senaat samen. Liefst zonder een opstandige Brutus. We houden ons hart vast…

 

Voor mij was het gisteren ook een speciale dag: ik had de eer en het ongenoegen om voorzitter van een stembureau te zijn. Dat ongenoegen heb ik in de vroege morgen ook dan doorgegeven aan de chinese vrijwilligers die ik had opgeroepen als bijzitter. Gelukkig hadden we een tof groepje en met een lach en een zwans zijn we toch door de dag gesukkeld. Bovendien hadden we een onervaren getuige die a) niet durfde te reageren wanneer er iets niet volgens het boekje verliep maar b) het na de feiten uit zijn hoofd kon afdreunen wat er eigenlijk dan wel had moeten gebeuren. Zo mogen er geen honden worden toegelaten in het stemlokaal, mag er geen muziek opstaan, mag je je gsm niet opnemen achter het gordijntje, etc. Djee, wie gaat er eens een hedendaagse versie schrijven van dat Napoleontisch kieswetboek? Alleszins, mijn werkdag duurde van 6u45 (=oppikken resterende documenten bij dienst Bevolking) tot 18u (=inleveren diskettes etc. in hoofdkiesbureau…waar er PC-problemen waren). De volgende keer mogen ze toch iemand anders oproepen, ik heb mijn dienstplicht gedaan.

01:25 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-06

Met stip op...

Een tijdje gelden verstuurde ik de ‘uitnodigingen’ voor bijzitter. Het is verbazend hoeveel mensen moeten werken op een zondag, op vakantie gaan, langdurig ziek zijn, geen kinderopvang hebben, etc. De meeste sturen zelfs nog geen ontvangstbewijs terug. Onze vrederechter kan met deze laatsten niet lachen: 250 euro boete is de standaardprijs.

 

Bij de toelichting die de versgebakken voorzitters krijgen, toch nog enkele faits-divers onthouden:

§          Een verkiezingsdag is een hoogdag bij de politie voor aangifte ‘verlies identiteitskaart’. Zonder identiteitskaart kan men namelijk niet stemmen.

§          In België is er ‘opkomstplicht’, geen ‘stemplicht’: u moet dus in het verkiezingshokje verschijnen, maar u moet niet stemmen. U kan gewoon ‘faken’…

§          Mensen die niet stemmen worden niet of nauwelijks vervolgd, onwettig afwezige voor- en bijzitters daarentegen wel.

§          De stemcomputers worden geregeld ‘gesaboteerd’, gaande van het scherm op donker te zetten tot het PC-ding zelf open te prutsen.

§          En de leukste: als het aantal gebruikte magneetkaarten niet overeenstemt met het aantal aangestipte kiezer, dan ‘foefelt’ men maar op de kiezerslijst.

 

En 8 oktober nadert met rasseschreden…

23:55 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-06

Olleke bolleke...

Eigenlijk is politiek een fascinerend sociologisch onderwerp. Zo zet de tendens tot versnippering zich door. Anderzijds krijgt men echter ook het fenomeen van de kartelvorming. De politicus wil zich als het ware meer einzelgänger voelen maar om dit gevoel te bereiken moet hij wel samenwerken in en met een groep.

Raar, is het niet? Maar eigenlijk ook wel de weerspiegeling van onze maatschappij.

 

En ander feit zijn de standpunten van deze kartelpartijen. Omwille van de doorgedreven kruisbestuivingen, krijgt de kiezer een programma voorgeschoteld, zonder enige visie, zonder eigen gezicht maar vooral identiek aan dat van een andere kartelpartij. Hoe kan men nu in godsnaam ‘kiezen’ voor iets dat hetzelfde is dan het andere aanbod?

 

De thema’s zijn ook klassieke én hedendaags: mobiliteit, huisvesting, afval- en groenbeleid, communicatie,… Daar gaan we dus ook niet van achterovervallen, want dit is het dagelijkse geklaag en gezaag van de man uit de straat.  Maar alleszins liever dit, dan een oeroud gegeven dat ik op een banner heb gelezen in een naburige gemeente: ‘Minder belastingen!’. Want van zo’n slogan loop ik de muren op…

13:37 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-06

And the vote goes to...

Gisteren ons beziggehouden met de administratie rond de verkiezingen. Ik moet namelijk 4 bijzitters aanduiden uit een lijst van 24 personen, geboren tussen 1973 en 1976. Eindeloze papieren invullen met -de-tot-vervelens- toe- dezelfde gegevens (naam, adres, gemeente, nummer stembureau,…). Vooral dat nummer van dat stembureau is heilig: zelfs tot 3x toe vermelden op een formulier. Men zou het eens kunnen vergeten…

 

Als ik de bijgevoegde documenten lees, kom ik enkele knelpunten tegen:

 

1) Volgens de straatnaam woont 1 van de 24 niet in onze gemeente, foutje van de dienst Bevolking? Schrappen dus…

 

2) Een keuze maken tussen ‘effectieven’ en ‘plaatsvervangers’. Volgens een bijgevoegde memo kan je best alle Chinese vrijwilligers aanschrijven en benoemen als ‘effectieve’. Er gaan toch een reeks ‘genodigden’ afvallen met al-dan-niet-geldige excuses (tot op de dag zelf).

Degenen die dan toch komen kan ik dan gelukkig maken met de melding dat ze de rest van de dag vrij hebben…alé, iedereen behalve de eerste 4 die komen opdagen. ;o) Ik ben curieus welke taferelen er zich gaan afspelen aan de ingang van het stemlokaal.

 

3) De instructies die men als voorzitter krijgt en die men moet doen vóór én na de stemming. Vooral vóór heb ik mijn twijfels of dit wel haalbaar is tussen 7u en 8u: allerlei controles, eed afleggingen, tellingen van magneetkaarten, instructies geven, stemcomputers testen, etc. Je zou van minder opgedraaid aan de dag beginnen…

 

4) …en die dag zal eindeloos duren. De piekmomenten zijn namelijk 8u, 10u en 13u…maar tussen 13u en 16u is het beter dat we ergens badminton gaan spelen. Hopelijk krijg ik geen muiterij in mijn stembureau.

 

Soit, vandaag zijn mijn aanstellingen tot bijzitter de deur uitgegaan. Maandag ga ik een pak mensen een slecht begin van de werkweek bezorgen. Ik ben wel nieuwsgierig naar hun uitvluchten. ;o)

20:01 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-09-06

And the vote goes to...

Aré lap! Ze hebben mij goed zitten. Al jaren probeer ik het Systeem te ontlopen maar dit jaar wou ik mijn verantwoordelijkheid opnemen. Als Dank hiervoor (of als Straf voor de voorbije keren) heb ik vandaag mijn aanstelling als voorzitter van een stembureau gekregen. Yeaaahhh....

 

23:30 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: verkiezingen |  Facebook |

24-08-06

There goes Pluto...

Aré lap, daar gaat mijn astronomie-kennis...

 

Nogal een geluk dat onze ‘aarde-kenners’ onze aarde nog bij de ‘planeten’ rekenen en niet bij de ‘dwergplaneten’. Dat zou pas een oerknal hebben gegeven in ons collectief geheugen…

16:24 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-06

9/11 !?

Iemand gisteren de documentaire ‘9/11 did not take place’ gezien op Canvas?Volgens de makers ervan is heel die dag in scène gezet door Bush & Co. Dat er slachtoffers zijn gevallen ontkennen ze niet maar ze zetten de kijkers wel aan het denken wie de schuldige is in dit verhaal. Osamie of Georgie? Wie of wat kunnen we nog geloven?

 

 

14:18 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tv, politiek |  Facebook |

13-07-06

Hammerhead

Ik kom uit mijn mediapauze. Niet zoals Tom Boonen die een paar dagen stilzwijgend door de Tour liep maar ondertussen wel de poen pakte met columns te schrijven. Je kan eigenlijk elke dag wel over iets typen maar of dit nu iets teweeg brengt in our little universe,  daar heb ik mijn twijfels over.

 

Hoewel…neem nu het bericht dat een deel van het vliegveld van Koksijde wordt omgevormd tot een woonverkaveling. Je moet op den duur echt gaan geloven dat België de bakermat van het surrealisme is. Ik denk al hoofdschuddend aan de dag wanneer de eerste bewoner van de nieuwe wijk, laat ons zeggen een advocaat uit Zaventem, zijn intrek neemt in zijn woning. En dat er dan een vliegtuig opstijgt…

 

Of moet ik eens een boompje opzetten over Zinedine Zidane, die de voetbalsport en zijn eigen reputatie besmeurde met een welgemikte kopstoot. Mr. Zizou, nu is het land van Commedia del’ Arte en de schwalbes wereldkampioen. Content?

 

14:35 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |