24-06-06

Movie: Freedomland

Brenda Martin (Julianne Moore), een blanke vrouw, wandelt met bebloede handen de Eerste Hulp in Dempsy, New Jersey binnen en beweert dat ze het slachtoffer was van een carjacking op een verlaten terrein tussen de sociale woonwijken van Dempsy en de arbeidersstad Gannon. Een zwarte man heeft haar auto heeft gestolen met haar vier jaar oude zoon op de achterbank. Inspecteur Lorenzo Council (Samuel L. Jackson) heeft zijn bedenkingen bij Brenda's verhaal, maar start toch een onderzoek waarbij hij hulp krijgt van een groep moeders die naar verdwenen kinderen zoeken. Dit onderzoek krijgt tegenwerking van Brenda’s broer, een politie-inspecteur in Gannon, die een grootschalige actie opzet in het 'zwarte' Dempsy.Al heel snel wakkert dit gebeuren de smeulende raciale spanningen tussen beide steden aan.

Ik was teleurgesteld in Freedomland. Onnodige slow-motion, ellenlange dialogen, een opeenstapeling van topics en slecht acteerwerk. Samuel L. Jackson blonk uit in enerzijds constant God te prijzen, anderzijds geregeld ‘kiss my black ass’ te zeggen. Moore kon, ondanks een hoop gehuil en gejank, op geen enkel moment overtuigen in haar rol van getormenteerde moeder. Het geheel is zo chaotisch en onsamenhangend gemaakt dat ik op geen enkel moment in de film kwam. Eigenlijk zit je de hele film (ruim 2 uur) te wachten op een clue dat je eigenlijk van heel ver ziet aankomen en dat je zodoende teleurgesteld achterlaat.

Next please…

CCDDD

00:28 Gepost door dementor69 in Film | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

fsad good work

Gepost door: leila | 13-07-06

phentermine 37.5 free shipping This is a good site, but who want good svelte body, seek weight loss pills as phentermine

Gepost door: Goldy | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.