30-08-06

Speciale aandacht ivm Pearl Jam

Uit de nieuwsbrief van TeleTicketService ivm het concert van Pearl Jam:

 

Veiligheid is voor het Sportpaleis en ook voor Pearl Jam een ernstig item, vandaar dat voor dit concert de volgende afspraken werden gemaakt in overleg met alle bevoegde diensten:
* De tickets aan de ingang zullen worden ingescand (barcodes). Tickets die op de zwarte markt werden/worden aangeboden komen op de blacklist terecht en zijn ongeldig. Ook vervalste tickets worden onderschept. Fraudeurs en oplichters worden aan de politie overgedragen.
* Op vraag van de groep worden er geen pet flessen drank verkocht, ook geen water.
* Vanaf één uur na het begin van het concert van Pearl Jam worden er geen alcoholische dranken meer verkocht.

 

1) M.a.w. als je je ticket op E-BAY heb gekocht en het ticket stond ofwel als foto (met de naam van de verkoper zichtbaar) of als omschrijving (blok X, rij Y, stoel Z) op die website, dan hang je.

Sportpaleis heeft namelijk personeel in dienst die zulke sites afschuimen en die gegevens noteren, de bijhorende barcode blokkeren en op die wijze de onwetende persoon annex koper de toegang weigeren tot de zaal. De verkoper van het ticket kan dan ook vervolgd worden.

 

Nu, het idee is mooi maar toch enkele bedenkingen:

* Als je nu toch je ticket wenst te verkopen (wegens onvoorziene omstandigheden), dan moet er toch nog een prijs-eerlijke manier bestaan om je tickets aan de man te brengen of in te wisselen. Een extra kassa zoals bij Werchter zou niet misstaan.

* Een slimme E-BAY-verkoper zou hierop direct een oplossing weten: ticket niet meer inscannen, naam op ticket zwart maken of geen melding maken van blok/rij/stoel

* Een slimme Sportpaleis-medewerker zou dan op zijn beurt ook direct een oplossing weten: gewoon als anonieme koper meer info opvragen en…bingo!!!

 

Misschien is het E-BAY-ticket-rijk dan toch ten einde en krijgen ‘echte muziekfans’ eindelijk een eerlijke kans op een ticket…behalve wanneer Tom Waits komt optreden, want dat is alleen bedoeld voor BV’s…

 

2) De stop op alcoholische dranken kan ook nog leuk worden. Een stormloop naar de toog vóór het kritieke uur is te verwachten. Een wereldrecord pinten pakken ook…

10:50 Gepost door dementor69 in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: e-bay, sportpaleis, ticket |  Facebook |

Commentaren

pearl diving anders thuis blijven en de dvds bekijken van andere concerten... met frisse pinten naast je...

Gepost door: franske | 03-09-06

De commentaren zijn gesloten.