15-09-06

And the vote goes to...

Gisteren ons beziggehouden met de administratie rond de verkiezingen. Ik moet namelijk 4 bijzitters aanduiden uit een lijst van 24 personen, geboren tussen 1973 en 1976. Eindeloze papieren invullen met -de-tot-vervelens- toe- dezelfde gegevens (naam, adres, gemeente, nummer stembureau,…). Vooral dat nummer van dat stembureau is heilig: zelfs tot 3x toe vermelden op een formulier. Men zou het eens kunnen vergeten…

 

Als ik de bijgevoegde documenten lees, kom ik enkele knelpunten tegen:

 

1) Volgens de straatnaam woont 1 van de 24 niet in onze gemeente, foutje van de dienst Bevolking? Schrappen dus…

 

2) Een keuze maken tussen ‘effectieven’ en ‘plaatsvervangers’. Volgens een bijgevoegde memo kan je best alle Chinese vrijwilligers aanschrijven en benoemen als ‘effectieve’. Er gaan toch een reeks ‘genodigden’ afvallen met al-dan-niet-geldige excuses (tot op de dag zelf).

Degenen die dan toch komen kan ik dan gelukkig maken met de melding dat ze de rest van de dag vrij hebben…alé, iedereen behalve de eerste 4 die komen opdagen. ;o) Ik ben curieus welke taferelen er zich gaan afspelen aan de ingang van het stemlokaal.

 

3) De instructies die men als voorzitter krijgt en die men moet doen vóór én na de stemming. Vooral vóór heb ik mijn twijfels of dit wel haalbaar is tussen 7u en 8u: allerlei controles, eed afleggingen, tellingen van magneetkaarten, instructies geven, stemcomputers testen, etc. Je zou van minder opgedraaid aan de dag beginnen…

 

4) …en die dag zal eindeloos duren. De piekmomenten zijn namelijk 8u, 10u en 13u…maar tussen 13u en 16u is het beter dat we ergens badminton gaan spelen. Hopelijk krijg ik geen muiterij in mijn stembureau.

 

Soit, vandaag zijn mijn aanstellingen tot bijzitter de deur uitgegaan. Maandag ga ik een pak mensen een slecht begin van de werkweek bezorgen. Ik ben wel nieuwsgierig naar hun uitvluchten. ;o)

20:01 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

de bijzitters die eerst komen hou je? dat vind ik geen goed idee, velen komen net op't laatste moment om er zo vanonder te muizen, waarom kies je hen niet, bij iedereen die later komt mag diegene die er al't langste is naar huis ;)
je zal nog nooit zoveel bijzitters op tijd gehad hebben.

Gepost door: J-man | 24-09-06

De commentaren zijn gesloten.