18-09-06

Olleke bolleke...

Eigenlijk is politiek een fascinerend sociologisch onderwerp. Zo zet de tendens tot versnippering zich door. Anderzijds krijgt men echter ook het fenomeen van de kartelvorming. De politicus wil zich als het ware meer einzelgänger voelen maar om dit gevoel te bereiken moet hij wel samenwerken in en met een groep.

Raar, is het niet? Maar eigenlijk ook wel de weerspiegeling van onze maatschappij.

 

En ander feit zijn de standpunten van deze kartelpartijen. Omwille van de doorgedreven kruisbestuivingen, krijgt de kiezer een programma voorgeschoteld, zonder enige visie, zonder eigen gezicht maar vooral identiek aan dat van een andere kartelpartij. Hoe kan men nu in godsnaam ‘kiezen’ voor iets dat hetzelfde is dan het andere aanbod?

 

De thema’s zijn ook klassieke én hedendaags: mobiliteit, huisvesting, afval- en groenbeleid, communicatie,… Daar gaan we dus ook niet van achterovervallen, want dit is het dagelijkse geklaag en gezaag van de man uit de straat.  Maar alleszins liever dit, dan een oeroud gegeven dat ik op een banner heb gelezen in een naburige gemeente: ‘Minder belastingen!’. Want van zo’n slogan loop ik de muren op…

13:37 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.