20-09-06

Hard Workin' Man

 

Gisteren weer een typisch kantje van Onze Maatschappij gezien en beleefd: de IjzerSchatJagers tijdens de ophaling van het groot/grof vuil.

 

Omdat vandaag ophaaldag was voor alles-wat-niet-gerecycleerd-kan-worden-en-niet-in-je-auto-kan-worden-gepropt-om-weg-te-brengen-naar-het-containerpark-wegens-te-groot. In ons nieuw stulpje staat, ligt en hangt genoeg van die zaken die voldoen aan deze definitie. Terwijl we daar oude/kapotte/rotte kisten en kasten, deurstijlen, deuren, etc. op het voetpad aan het plaatsen waren, stopte de ene bestelwagen na de andere: Oosteuropeanen en Magreb’bers die naarstig op zoek waren naar ijzer.

 

Een ligbad? Een schommel? Een kachel? Alles werd meegenomen. De kachel stond op de zolder en was loodzwaar. Maar dat was voor de MiniMe in kwestie geen bezwaar. Samen met hem bracht ik dat onding trede per trede dichter bij zijn bestelwagen. Een korte rustpauze halverwege was voor hem de aanzet om over zijn beweegreden te praten.

 

Hij kwam van Bosnië, sprak met een grappig Duits accent en had geen werk. Elke dag deed hij zo’n ijzerophaling, dit in opdracht van ‘een baas’. Zo verdiende hij (extra?) 300 à 400 dollar per maand. Hij was tevens niet zoals zijn landgenoten: ‘Die pikken maar, mijnheer, maar ik, ik werk’. Tja, in ’t zwart…

14:03 Gepost door dementor69 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.