27-09-06

Met stip op...

Een tijdje gelden verstuurde ik de ‘uitnodigingen’ voor bijzitter. Het is verbazend hoeveel mensen moeten werken op een zondag, op vakantie gaan, langdurig ziek zijn, geen kinderopvang hebben, etc. De meeste sturen zelfs nog geen ontvangstbewijs terug. Onze vrederechter kan met deze laatsten niet lachen: 250 euro boete is de standaardprijs.

 

Bij de toelichting die de versgebakken voorzitters krijgen, toch nog enkele faits-divers onthouden:

§          Een verkiezingsdag is een hoogdag bij de politie voor aangifte ‘verlies identiteitskaart’. Zonder identiteitskaart kan men namelijk niet stemmen.

§          In België is er ‘opkomstplicht’, geen ‘stemplicht’: u moet dus in het verkiezingshokje verschijnen, maar u moet niet stemmen. U kan gewoon ‘faken’…

§          Mensen die niet stemmen worden niet of nauwelijks vervolgd, onwettig afwezige voor- en bijzitters daarentegen wel.

§          De stemcomputers worden geregeld ‘gesaboteerd’, gaande van het scherm op donker te zetten tot het PC-ding zelf open te prutsen.

§          En de leukste: als het aantal gebruikte magneetkaarten niet overeenstemt met het aantal aangestipte kiezer, dan ‘foefelt’ men maar op de kiezerslijst.

 

En 8 oktober nadert met rasseschreden…

23:55 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.