06-10-06

POWER!PERCUSSION_CC DE MOL (LIER)_5/10/2006

Percussie is ‘in’! Of het ooit ‘uit’ is geweest, is een andere discussie. Het Duitse collectief Power!Percussion hoort thuis in het rijtje dat gaat van Kodo over Stomp via Slagerij Van Kampen tot onze eigen Beenhouwerij.

Een quasi uitverkochte zaal zag tijdens het eerste gedeelte van de show dat een ‘gekend thema op andere wijze’ nog altijd op waardering kan rekenen. Het kwintet Germanen mixt traditionele slagwerkinstrumenten zoals pauken, tomtom’s, bongo’s en timbalen met afvoerpijpen, ladders en tja, metalen tonnen. Dit laatste vormt een stevige vingerwijziging naar de capriolen van Stomp. De laatste act voor de time-out (‘vingerknippen en stampen met de voeten’) is er zelfs volledig van gekopieerd. Hoewel ze mimisch niet zo sterk zijn als hun bekendere voorbeelden, was de interactie van de percussieheren met het publiek van een ander (hoog) niveau. Je hartslag tikt namelijk een nanoseconde sneller wanneer een volledige zaal in ritmisch geklap, gevingerknip en gestomp overgaat.

In het gedeelte na de pauze werden Smoke on the Water en Spanish Eyes gecoverd op respectievelijk pauken en een xylofoon. Hoewel technisch moeilijk bespeelbaar, strookt dit laatste instrument niet met het uitgangspunt van de voorstelling annex groepsnaam. De resterende acts werden inspiratieloos en zonder creativiteit gebracht en de change-overs waren niet of nauwelijks geïntegreerd in de set en kwamen daardoor amateuristisch over. Maar dit alles werd vergeten en vergeven met een spetterende finale wanneer de Power terug in de Percussion kwam.

 

***

powerpercussion-foto-factory-17cm

13:55 Gepost door dementor69 in Muziek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Klinkt leuk!

Gepost door: Kaajee | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.