01-12-06

STAGE: DENIS NOWÉ_Arenbergschouwburg (A'pen)_30/11/2006

Op de tonen van ‘Sympathy for the Devil’ kwam Denis Nowé zich installeren voor een halfvolle zaal. Getooid met een Laura Lynn-T-shirt, lokte dit bij hem de opmerking uit dat het vanavond een ‘speciale avond met mythische proporties ging worden’. Deze wollige woorden doen de man geen eer aan want hij is/speelt een timide persoonlijkheid die uitblinkt in ‘puntdichten’. Een puntdicht is een kort en grappig gedicht. In in zijn theatershow ‘Mooie meisjes duren niet lang’ gaat dit over ‘liefde, romantiek, erotiek en sex’.

 

Tussen de gedichten vertelt hij anekdotes, soms flauw, soms grappig. Hij legt zijn West-Vlaamse roots onder de loep en steekt de draak met de Vlaamse schlagers wanneer hij een ‘non-liefde-versie’ maakt van Tura’s ‘Eenzaam zonder jou’. In zijn perikelen rond zijn (vermeende?) vrouw, ex-vrouw, zwarte vriendin, zocht Nowé steeds het randje op om dan…op het laatste…dit steeds te overschrijden.

 

Nowé moet het hebben van zijn spitsvondigheid, zijn intonatie, zijn onschuldige en melige blik. Maar op de momenten dat er reactie en interactie is met het publiek, valt hij uit zijn rol en kan er zelfs een hartelijke lach vanaf. Zeker wanneer het vrouwelijke deel van het publiek, na een portie gniffelen en lachen, stilaan genoeg krijgt van zijn ‘vrouwonvriendelijke gedichten’ en hierop begint te reageren. Als toemaatje geeft hij aan de aanwezigen daarom nog een reeks ‘liefdevolle gedichten’ mee.

 

Als je naar hem ga kijken en luisteren, mis je soms het snelle tempo en dito hoogtepunten van een bvb. Alex Agnew, maar je geniet des te meer van de Nederlandse taal. Op zo’n momenten vind je zelfs je moedertaal ‘cool & hip’

 

***

 

Ik mis je

 

Ik mis je zo, ik mis je zo

Ondraaglijk is het haast

Reeds drie maal gooide ik een bijl

En steeds zat ik ernaast

 

 

Pompoenen

 

telkens ik de buurvrouw zie

als ze ligt te zonnen 

dan denk ik wat is halloween

dit jaar weer vroeg begonnen

 

 

Onderscheid (Liefde maakt geen onderscheid)

 

Zul je altijd van me houden

Heb je dan nog alles voor me veil

Zelfs al word ik zo nen ouden

Dat ik schud en beef en kwijl

 

En word ik ooit incontinent

Blijf ik dan nog steeds jouw vent

Als ik 's ochtends bij 't ontbijt

Je hele keuken onderschijt

 

 

Mijn vrouw is weg

 

ik heb veel leed gehad

want mijn vrouw heeft me verlaten

'k was bang voor 't zwarte gat

ik was in alle staten

 

maar ik heb een nieuw vriendinnetje

nu is alles weer ok

het is een negerinnetje

dat zwarte gat, dat valt best mee

11:08 Gepost door dementor69 in Podium | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.