23-12-06

30 miljoen landmijnen, daar kan je niet omheen.

Het was me wat, december in ons apenlandje:

§          Jean-Marie Dikkenekker die eerst ‘in’ dan ‘uit’ was en een politiek kartel die eerst ‘af’ en dan ‘aan’ was.

§          De VW-vakbonden die eerst triomfeerden omdat ze een oprotpremie van bijna 3x de marktwaarde uit de wacht hadden kunnen slepen en daarna in zak en as zaten omdat bijna iedereen die premie dan ook effectief wou hebben.

§          België dat fictief gebarsten was en daarna effectief terug werd gelijmd. Vooral het feit dat dit alles niet door politici maar door de media werd geregeld. Media, dan toch de 4de macht in onze democratie?

 

Maar laten we ook het initiatief ‘Music for Life’ van StuBru niet uit het oog en oor verliezen. Op een hippe manier ronselen ze daar geld voor de slachtoffers van landmijnen. De (alweer) media is verbaasd dat dit weer een deuk geeft in het niet-geëngageerde karakter van de huidige jeugdgeneratie. Na 0110 toont de Vlaamse jeugd weer dat ze interesse vertonen in de wereld rondom zich, hoe durven ze het. Maar volgens dezelfde media komt dit door de oproep van ‘iconen’ (in dit geval: radiopresentatoren) en de ’15 minutes of Fame’, wanneer de gulle schenkers op de radio of in beeld komen voor hun bijhorende boodschap.

 

Mijn sociologische geest werkt niet zo snel maar ik kan alleen maar beamen dat dit initiatief verslavend werkt. Op het werk, thuis, in de auto: de radio staat op. Je valt van de ene verbazing in de andere wat mensen op poten zetten voor het goede doel. De verbazing wordt nog groter met de bedragen. Vlamingen hebben nu eenmaal niet die reputatie van de Nederlanders. Maar als dit er niet dichtbij komt, dan weet ik het niet meer.

 

Ik heb een betalend plaatje aangevraagd. Nu u nog!

12:48 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.