15-02-07

Money@Rock (1)

160 euro voor een 4 dagen ticket voor Rock@Werchter. Zonder vervoer, eten, drinken en camping. Moord en brand. Of toch niet? Want wiskundig is dit 40 euro per dag. Als je een concert meepikt in het Sportpaleis dan zit daar al flink over, in de AB er juist onder.

Zo, klaag en zaag niet zoveel.

 

Waarover je wel mag zagen en klagen is het festival zelf. Er was een tijd dat je daar ooit heen ging voor ‘de sfeer’. Een gezellig dagje uit met de vrienden. Daarna was dit 2 dagen. 3 dagen. 4 dagen. Ik ken mensen die na zo’n muziekmarathon als zombies naar huis komen. Die de laatste dag  –zelfs zonder geestverruimende middelen en slecht getapt pisbier- compleet van de kaart zijn. Gewoon niet meer beseffen wat ze nog hebben bekeken, beluisterd en beleefd. Is zo’n mega-festival dan nog iets voor de modale muziekliefhebber? Ik vind van niet.

 

Mijn laatste bezoek dateert van 2 jaren geleden. Het was een 1dags bezoek. De laatste van de 4 dagen. Hallucinante toestanden. 70.000 bezoekers. Geen grassprietje was vrij, laat staan nog heel. Onmogelijk om in de Marquee te geraken. Het hoofdpodium in a galaxy, far, far away. Wanneer men dan dichter probeert te komen moeten men eerst honderden slapende, lallende en in kolonies neerzittende luisteraars ontwijken. Om daarna hetzelfde te doen met rondvliegende bekers en met een crowdsurfer vergroeide combats. Neen, dit hoeft niet meer voor mij. Dit ondanks het feit dat ik elk jaar wel één of meerdere groepen doodgraag wil zien.

 

Maar muzikaal genieten is voor mij toch meer en meer een zaalconcert aan het worden. Véél duurder, véél beter maar vooral intenser. Je komt na afloop naar buiten en je herinnert je alles nog. En ja, afhankelijk van de zaal, ook een megabedoening. Maar wel eentje dat je om de goede zaken zal bijblijven.

22:56 Gepost door dementor69 in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.