06-04-07

Walhalla...

25/8/1991.

 

Kiewit, Hasselt - Pukkelpop.

 

Na een zwaar weekend (wacht gelopen van vrijdag op zaterdag (jaja, legerdienst…), heel de zaterdag in Not-So-Free-Record-shop gewerkt en, ’s avonds nog een stevige stap in het uitgangsleven gezet), kwam ik doodmoe de Kiewit-weide opgewaggeld.

 

De –voor mij onbekende- festival-opener, Limbomaniacs, was op het laatste nog vervangen door een nog obscuurder groepje uit Seattle, Nirvana genaamd. Ik herinnerde me vaag hun CD ‘Bleach’ dat een vriend meer dan jaar geleden onder mijn niet geïnteresseerde neus had geschoven.

 

Aangezien ik mijn ticket echter had gekocht voor het beluisteren en bekijken van o.a. Sonic Youth, Frank Black, The Pogues, en The Ramones, leek het door mijn festivalgenoten meegebrachte dekentje een aanlokkelijk alternatief om de dag in te zetten en mijn vermoeidheid weg te slapen.

 

 

Najaar 1991

 

Wereld.

 

De single ‘Smells Like Teen Spirit’ en de CD’Nevermind’ wordt op de wereldbevolking losgelaten. De term ‘grunge’ wordt een begrip. De stad Seattle ook. De platenwereld (her)ontdekt de indie-rock. De modewereld springt gretig mee op de trein.

 

 

5/4/1994

 

Seattle, USA

 

Frontman en icoon Kurt Cobain sterft. Moord? Zelfmoord? Overdosis heroïne? Schot uit jachtgeweer? Weer een X-file voor het nageslacht. CSI bestond toen nog niet (althans niet op TV).

 

 

5/4/2007

 

Hier en nu

 

Een goede raad: als je naar een festival gaat, dan is elk groepje belangrijk. Slapen doe je thuis.

 

15:07 Gepost door dementor69 in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mijn vader zegt altijd: slapen doe je als je gepensioneerd bent :-)

Gepost door: franske | 06-04-07

Nirvana... dat was nog eens een goeie tijd! De soundtrack van m'n puberjaren.
Veel te jong gestorven hé...

Doet me er aan denken dat ik nog altijd héél blij ben dat ik op Rock Werchter in 1995 zowel Jeff Buckley als Morphine zag. Niet zo gek lang daarna stopten ook die muzikale levens...

Gepost door: PlastCastle | 08-04-07

De commentaren zijn gesloten.