13-04-07

STAGE: Wim Helsen 'Bij mij zijt ge veilig'_PartyCentrum De Zaete (Yerseke)_ 7/4/2007

Een Vlaming gaan bekijken in Nederland. Dat komt ervan wanneer de man in kwestie wereldberoemd is in eigen land met uitverkochte zalen als resultaat.

Wim Helsen dan. Ik had er eerst geen goed oog in. Zijn ‘Apaus’-typetje in Comedy Casino kon mij absoluut niet bekoren. Zijn ‘Vrienden-van-de-Poëzie’-typetje echter wel. En laat nu net dit typetje zijn dat je te zien en te horen krijgt in ‘Bij mij zijt ge veilig’.

 

Helsen mag men niet catalogeren onder standup-comedy. Hij debiteert een monoloog dat uitblinkt in absurditeit en surrealisme. Een blijkbaar onsamenhangend verhaal over een naakte Bosjesman Rudi (alleen getooid met witte sportsokken), de in salamanders veranderde mensheid en de invasie van 12000 Luxemburgers, wordt afgewisseld met demagogische speeches over de bescherming van de president (hijzelf!) en constante verwijzingen naar de aanwezige vrouwen dat zij hem ‘deemoedig’ mochten pijpen’.

 

Het is ongelofelijk hoeveel zijsprongen hij maakt. En nog ongelofelijker hoe hij terugkeert naar de essentie van zijn verhaal. Na 1,5u was het afgelopen: de tijd was gewoon voorbij gevlogen. Dikke pluim Wim!

 

****

16:02 Gepost door dementor69 in Podium | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.