30-04-07

22/04/2007_ANTWERP 10 MILES

Proloog. Doordat men de Antwerp Marathon alle belangrijke invalswegen laat kruisen, staan de deelnemers van de 10 Miles van heinde en verre in de (auto)file. Gelukkig had ik mijn fiets op het dito rek geplaatst. Een korte maar stevige fietsrit was het gevolg om te eindigen aan de fietserstunnel waar de aanwezigen…in de (fiets)file stonden. Een snelle omkleedbeurt, een rush naar de (rugzak)vestiaire en ik kon gaan plaatsnemen in de…(lopers)file. De klok tikt af naar 15u00.

O KM. Het startschot knalt, ik blijf staan. Andere zaken dan dit kan men namelijk niet doen wanneer men in de massa staat. Na was geduw en positie kiezen, kan ik eindelijk beginnen te lopen. Het is warm, traag starten is dus de boodschap.

6 KM. Om de flessenhals aan de Waaslandtunnel te vermijden, loopt de massa nog een extra rondje. Een reeks deelnemers kiezen voor de middenberm, ik volg ze: veel rustiger en beter voor de knieën. De groep draait af naar de tunnel: een gejuich alom stijgt op.

Terwijl de recreatieve lopers richting binnenstad lopen, komen de profs al de tegengestelde richting uit. Een daverend applaus was het gevolg.

10 KM. Tussentijd op een grote chronometer: 58’. Da’s traag, alleszins trager dan vorig jaar. Maar ik voel me goed. Geen krampen, geen vermoeidheid, geen levensvragen à la ‘waarom ik?’. Mijn tempo blijft gelijk wanneer ik de Meir, Groenplaats en Grote Markt doorkruis.

12 KM. De tunnel wordt voor de tweede keer ingedoken. Nu maak ik deel uit van de groep die richting Linkeroever lopen, wanneer er nog steeds mensen richting binnenstad trekken. Ook nu barst het applaus uit.

16 KM. De finish is in zicht. Een laatste eindspurt is hier op zijn plaats. Met een glimlach kom ik over de witte lijn. Moe maar voldaan neem ik de aangeboden sportdranken aan. Een stevige fietsrit stond nog voor de boeg.

 

Mijn (gecorrigeerde) eindtijd zou uiteindelijk iets meer dan 1u31’ bedragen: 4’ trager dan vorig jaar. Maar ik ben vooral tevreden dat ik veel slimmer heb gelopen, niet oververhit of uitgedroogd ben geweest en geen blessures heb gehad. Afspraak volgend jaar?

23:42 Gepost door dementor69 in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.