15-05-07

MONEY DOESN'T GROW ON TREES...

We zijn nu terechtgekomen in de wondere wereld van opvanggezinnen, onthaalmoeders en crèches. Dit is voornamelijk een financiële wereld. Het meest voorkomende patroon zijn de zelfstandigen. Of ze dit nu alleen doen of in groepsverband, dat speelt geen rol. De voorwaarden worden door hen bepaald. Zo zijn ze allemaal duurder dan de inkomstennormen van Kind & Gezin. Ze vragen ze allemaal een forse waarborg, die je soms maar meestal niet terugziet. Voor dit alles valt nog iets te zeggen.

Wat ik echter niet begrijp zijn de forfaits die men moet betalen waneer je je kind niet brengt. Of dit nu voor vakantie of vanwege ziekte is, speelt geen rol: betalen zul je.

Dit om de plaats van je kind te waarborgen maar vooral om de interim-mama in kwestie een vast inkomen te geven. Langs de ene kant wil ik dit wel begrijpen maar langs de andere kant kan dit nooit op mijn goedkeuring rekenen. De universele regel ‘voor wat, hoort wat’ wordt hier namelijk met de voeten getreden. Alsof ik elke dag op restaurant zou gaan eten, en de dag dat ik niet kom, ook voor de maaltijd moet betalen.

 

money

11:37 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.