05-12-07

Le stalking nouveau est arrivé...

De laatste tijd worden wij hier thuis geterroriseerd door een ongewoon fenomeen. We worden namelijk opgebeld door een franstalig persoon die met vele omwegen ons probeert een trits flessen Franse wijn te verpatsen.
De frequentie van die telefoons is soms hallucinant te noemen.
En alsof dit nog niet genoeg is, is recent hetzelfde voorgevallen bij mijn ouders én op mijn werk. Alsof er een troep zielige wijnboeren hun Europees quotum probeert te omzeilen door in de omliggende landen witte gidsen uit te pluizen.

22:55 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2007, stalking |  Facebook |

01-10-07

ONGELUKKIG

Een paar dagen gelden las ik over de Fixkes-maffia op StuBru. En ik moet degene die dat geschreven heeft, 200% gelijk geven want de relatie tussen deze Vlaamse zender en het Stabroeks collectief is op zijn minst eigenaardig te noemen. Om te beginnen kan ik de keelklanken die zanger/gitarist/songschrijver Sam Valkenborgh uitstoot niet situeren. Ik bedoel dan niet tenor, alt of bas maar gewoon NIET situeren. De man in kwestie heeft namelijk geen stem. Niets. Noppes. Nada. Gewoon euh keelklanken. En dat is nog een eufimisme. Vervolgens was de hype rond Kvraagetaan zo kunstmatig opgeklopt, dat het een wonder mag heten dat ze gewoon de nummer 1-notering niet standaard hebben vastgekleefd aan dit nummer. Voor nu. Voor altijd. Als StuBru de weken voordien geen permanente melding hadden gemaakt van 'halen ze het of halen ze het niet?', dan waren we eindelijk verlost van deze kwelling. Het speelt geen rol dat ze in dialect zingen. Dat ze eigen én herkenbare nummers schrijven. Dat ze een optreden in Tien Om Te Zien hebben geweigerd. Het gaat erover dat ze muziekgroep zijn, zoals 13 in een dozijn. En dat er veel betere groepen op onze Vlaamse klei zondzwerven. Maar die vinden geen gehoor bij een almachtige muziekzender. Of zouden (vroegere) connecties toch meer opbrengen dan kwaliteit?

16:47 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (2) | Tags: 2007, muziek, media |  Facebook |

20-09-07

AAARRRGGGHHH...

Het leven zit raar ineen. Midden in een eindeloze verbouwing, juist voor een nakende bevalling, knallen we op een auto. Weliswaar in ons recht en zonder lichamelijke schade maar daar eindigt de positieve noot. De auto wordt perte-totale verklaard en wij, als niet-schuldigen, zitten met de gebakken peren. Een zoektocht naar een nieuwe wagen werd ingezet want –ondanks alle mobiliteitsperikelen- we kunnen nu niet zonder. Vrouwlief geraakt anders –wegens slechte verbinding van het openbaar vervoer- nooit op haar werk. Bovendien staat er binnen een aantal weken een ukkie te springen om op de wereld te komen. (Hoewel hij nu al een tijdje wreed aan het oefenen is in deze bewegingen). De keuze van een nieuwe Koning Auto zal zodoende afhangen van (steeds te weinig) geld en (steeds te weinig) tijd. De personal touch valt deze maal uit de boot.

23:11 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2007, auto |  Facebook |

13-07-07

PRE-WEEKEND BLUES...

Seconden worden minuten.Minuten worden uren.De dag raast voorbij. ‘s Morgens zit je met je gedachten.Bij de avondstond. Werk komt, werk gaat.Zonder inhoud, zonder ziel.De dag raast voorbij. Creativiteit, interesse, engagement.Een job vol loze dromen. Letter per letter, pagina per pagina.Postvak In, Postvak Uit.De dag raast voorbij.

17:02 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: poezie, gedicht, 2007, werk |  Facebook |

15-05-07

MONEY DOESN'T GROW ON TREES...

We zijn nu terechtgekomen in de wondere wereld van opvanggezinnen, onthaalmoeders en crèches. Dit is voornamelijk een financiële wereld. Het meest voorkomende patroon zijn de zelfstandigen. Of ze dit nu alleen doen of in groepsverband, dat speelt geen rol. De voorwaarden worden door hen bepaald. Zo zijn ze allemaal duurder dan de inkomstennormen van Kind & Gezin. Ze vragen ze allemaal een forse waarborg, die je soms maar meestal niet terugziet. Voor dit alles valt nog iets te zeggen.

Wat ik echter niet begrijp zijn de forfaits die men moet betalen waneer je je kind niet brengt. Of dit nu voor vakantie of vanwege ziekte is, speelt geen rol: betalen zul je.

Dit om de plaats van je kind te waarborgen maar vooral om de interim-mama in kwestie een vast inkomen te geven. Langs de ene kant wil ik dit wel begrijpen maar langs de andere kant kan dit nooit op mijn goedkeuring rekenen. De universele regel ‘voor wat, hoort wat’ wordt hier namelijk met de voeten getreden. Alsof ik elke dag op restaurant zou gaan eten, en de dag dat ik niet kom, ook voor de maaltijd moet betalen.

 

money

11:37 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-07

And I did it my way...

Wanneer je de lijn van eerlijkheid bewandelt, dan kom je vroeg of laat tot de conclusie dat je in deze maatschappij een sul bent. Neem nu onze verbouwingswerken. Ik probeer als a-hum voorbeeldfunctie volgens het boekje te werken: stedenbouwkundige vergunning, architect, landmeter, veiligheidscoördinator, ingenieur, aannemer, EPB-normen, etc.

Waanzin, pure waanzin. Buiten het feit dat aan alles een duur prijskaartje hangt, neemt dit ook veel tijd in belang. Want de ene moet wachten op de berekeningen en resultaten van de andere. Ondertussen zie ik mijn mede-verbouwers uit de onmiddellijke omgeving gewoon lustig hun ding doen en gewoon alle mazen van het net gebruiken, minder geld uitgeven en meer premies opstrijken.

Ik begrijp nu de gezegde: ‘Eerlijk duurt het langst’. Mag trouwens worden uitgebreid met de woorden ‘…en kost het meest’.

09:07 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-07

And the job goes to...

Al sinds mensenheugenis doorworstel ik elke week Vacature, het magazine voor euh vacatures. Soms om te weten wat er nu hot is, soms om te weten waar er andere horizonten en weiden zijn. Met het nieuwe onderwijssysteem voor het hoger - en universitair onderwijs lijkt het wel dat de vraag naar nieuw bloed zich voornamelijk situeert in de MA (=Master) en MAnaMA (=Master na Master) wereld. Elke andere vorm van diploma wordt blijkbaar als not done beschouwd. Als ik in mijn prijzenkast kijk en ik zet dit om naar moderne termen, dan zou ik een BAnaBAnaBA (Bachelor na Bachelor na Bachelor) hebben. Maar geef toe: zou je iemand met zo’n diploma’s willen aannemen?

09:55 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-11-06

Workin' Class Hero

Mijn vier laatste projecten, waarvan ik de dossierbeheerder/… in was, zijn totaal de mist ingegaan. De oorzaken lagen bij verschillende feiten en verscheidene mensen, maar ondergetekende krijgt natuurlijk de zwarte piet toegeschoven.

Volledig onschuldig ben ik niet: er wordt me namelijk verweten té passief te zijn.

Ik moet meer en sneller mensen aansturen, contacteren, delegeren.

Ik moet minder mailen en meer telefoneren, telefoneren en nog eens telefoneren.

Ik moet er minder vanuit gaan dat mensen iets vanzelf zullen doen en er vanuit gaan dat mensen niets doen.

Ik moet sneller de beleidsmensen contacteren.

Ik moet meer afspreken, overleg plegen, vergaderen,…

Ik moet…

Ik moet…

 

*zucht*

 

Als iedereen nu eens zijn werk deed en verantwoordelijkheid opnam, dan moet ik niets…

 

 

21:11 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-10-06

Why oh why?

De voorbije week hebben we op het werk weer een staaltje van management- en/of bestuursgeklungel meegemaakt.

 

Ten eerste werd er in kader van het diversiteitproject een beslissing genomen. Het diversiteitproject is een engagement waarbij de dienstverlening wordt gewaarborgd door ‘een varia aan mensen’. Een gehandicapte homoseksuele zwarte Cubaan die Russisch praat als het ware. Uit het voorbereidend onderzoek is echter gebleken dat (enkelen uit) de bevolking zich ‘ongemakkelijk’ voelen bij de dienstverlening door zij-die-niet-zijn-zoals-alle-anderen. Met als resultaat dat er een beslissing is genomen dat iedere dienstverlener wat ‘neutraler’ moet zijn, geen ‘opzichtige of storende’ tekens of kledij mag dragen’, zich moet gedragen als de rest van de maatschappij. Gaande van de –nu al klassieke hoofddoeken- tot –ja hoor- religieuze kentekens, piercings, blote buiken, etc.

 

Awel, hier krijg ik het sch*$t van. Die Big Brother-toestanden waarbij elke vorm van individualiteit wordt gefnuikt, dat is om spasmen van te krijgen. Nog even een we moeten een variante van een Davidsster dragen. Als ik dienstverlening wil, dan wil ik dit op een correcte manier, op een juiste manier en als het nog even kan, op een snelle manier. Als die vorm van dienstverlening aan mij wordt gegeven door een getatoeëerde islamiet met blauw haar, so be it! Maar als ik dit niet krijg vanwege een dresscode en omdat er een manneke met een Hugo Boss-kostuum voor mij staat die met de glimlach niets zinnig zegt en doet, dan kunnen we evengoed met zijn allen naar de Middeleeuwen gaan. Jammer genoeg denken onze bestuurs- en beleidsleden wel zo. Om dan nog maar te zwijgen van die enkele oerconservatieve inwoners.

 

Ten tweede werd een rechtstreekse collega op de hoogte gebracht dat haar contract op 1 november zal worden opgezet naar een 4/5. Zomaar. Zonder te vragen aan haar of dit financieel haalbaar is voor haar. Zonder te vragen aan het diensthoofd of dit haalbaar is voor de werking dienst. Zomaar. Hoe het systeem van contracten en vervangingscontracten in elkaar zit zou me te ver leiden. Maar de manier waarop een beslissing is genomen en hoe de beslissing werd meegedeeld is hemeltergend. Een mens is een nummer. Een economisch gegeven. Elke vorm van loonbesparing wordt aangegrepen. Mensen dien bijdragen tot een betere dienstverlening en zich de naad uit het lijf werken, worden genegeerd. De superopperhoofden echter die niets bijdragen tot de wondere wereld van dienstverlening en die een flinke euro per maand opstrijken, worden getolereerd…maar alleen door henzelf.

Schande, dat is het. Feodale toestanden…wat ons naadloos weer terugbrengt in de Middeleeuwen.

 

 

 

 

22:46 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-10-06

Leader of the Pack

Het staat vast: ons managementteam is een hedendaagse hybride vorm van ‘hofmeiers’ en ‘vadsige koningen’.

 

‘Hofmeiers’ omdat zij de hofhouding, de goederen en het vermogen van de vorsten beheren, in dit geval het personeel, het patrimonium en de begroting van een gemeentebestuur.

‘Vadsige koningen’ omdat zij dansen naar de pijpen van de feitelijke machthebbers, met name ditzelfde gemeentebestuur en omdat ze een luxeleven leiden zonder enige maatschappelijke verantwoordelijkheid te hebben.

 

Bovendien zitten zij op een eigen eiland dat met de dag verder afdrijft van de realiteit en zijn zij onthouden van enige vorm van emotionele intelligentie. Cijfers, cijfers en nog eens cijfers: dit is het enige dat telt. Besparingen, betuttelingen, beknibbelingen: dit is het enige wat ze doen. En oh ja, op tijd en stond gaan eten in één of ander culinaire keet. Op dat moment tellen besparingen wellicht niet…

17:15 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-09-06

Fuck-er-de-Fuck

Gisterenavond (23u-en-nog iets) opende ik mijn mailbox en zag een bericht staan (12u38) dat ik gratis kaarten had gewonnen voor het volgende evenement:

 

TRIX OPEN - TRIX ALL STARS + TOM BARMAN (solo)

 

Muzikanten als Tine Reymer, Frederik Dibono en Evi Hanssen, Pascal Deweze, Milow, Philip Bosschaerts (Mintzkov Luna), Johan Verkist (General Mindy) … serveren u de ene cover na de andere. Niet zonder trots vermelden we ook graag even dat het overgrote deel kind aan huis is in onze repetitieruimtes. Op 21 september kom je in TRIX te weten hoe Madonna klinkt uit de mond van Evi Hanssen of hoe Milow The Arcade Fire te lijf gaat. Als kers op de taart komt Tom Barman - je kent 'm ongetwijfeld wel als frontman van die ene Antwerpse band - de avond afsluiten met een korte maar krachtige soloset.

 

Die tickets kon ik natuurlijk op mijn buik schrijven. Welke commercieel brein heeft in godsnaam het idee gelanceerd om de prijs van een wedstrijd pas uit te reiken een kleine 7u voordat de deuren van het evenement opengaan?

Grrrr…

09:38 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-09-06

GoForMyMoney

‘INXS komt naar Gent’, publiceerde de Media. ‘Tickets aan 25 euro. Bestellen via GoForMusic’.

 

Klik, typ, klik…

’Tiens, de tickets kosten 27 euro. Waarom wordt dat nergens vermeld en waarvoor dienen die extra 2 euro?’

 

Typ, klik…

’Hierbij komt nog 1,1 euro administratie- en servicekosten. Tja, da’s zeker voor de print van het ticket, de enveloppe, de postzegel en de moeite om dat ding dicht te kleven.’

 

Typ, klik…

’5 euro kosten voor de aangetekende zending!…tja, want andere vormen van verzendingen worden niet aangeboden’.

 

 

Vorige week in de Media: ‘INXS annuleert optreden in Gent. Tickets mogen worden teruggestuurd naar verkooppunt’.

 

De bedoeling is nu dat je je tickets in een enveloppe propt, ‘retour INXS’ erop schrijft, je rekeninggegevens bijvoegt en wacht op de storting.

 

 

Dit is niet de eerste keer dat ik dit moet doen (…jammer genoeg…), maar nu wringt het toch.

Buiten het feit dat ik al meer moest betalen dan aangekondigd en de aangetekende versie moest bestellen, ga ik nu gewoon de ‘netto’-prijs terugkrijgen (=zonder de bijkomende kosten). En als ik wil vermijden dat één of andere Post-weirdo mijn enveloppe eruit pikt en zelf het geld opstrijkt, moet ik deze terugzending ook aangetekend doen. Dat is dus + 4,30 euro (kosten aangetekende zending) + 0,52 euro (want aangetekend is steeds prior) = 4,82 euro extra de deur uit.

Een (aangekondigd) ticket van 25 euro kost dan opeens 27 + 1,1 + 5 + 4,82 = 37,92 euro, waarvan ik er maar 25 euro van terugkrijg. Da’s dus 12,92 euro voor Piet Snot.

 

Maar wat nog erger is, is het feit dat wanneer de Aussies een nieuwe datum vastleggen, ik een nieuw ticket moet kopen mét dezelfde kosten, m.a.w. de totale prijs zal op dat moment al 27 + 1,1 + 5 + 12,92 = 44,02 euro (!!!) bedragen.

Voor mij is het nogmaals bewezen: we ondergaan gedwee de wetten van de TicketMaffia en we kunnen er niets aan doen.

Waar zit Test Aankoop wanneer je ze nodig hebt?

08:53 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-09-06

Meaning of Life

Zit effe in een existentiële crisis. Elke dag begint op elkaar te gelijken.

Kreeg als reactie hierop te horen dat een dagelijkse mengeling van benji-jumpen, valschermspringen en diepzeeduiken, op den duur ook gaat vervelen.

Tja…kweenie…toch vraag ik mij af: ’Is dit alles?’

 

16:53 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-06

PC-shit

Aarrghhh...hoe is dat nu mogelijk!? Bij het verwijderen van een beta-versie van Windows Media Player (numero 11) was ‘opeens’ mijn Internet Explorer verdwenen. Een diepgaande zoektocht doorheen de frusterende wereld van mijn PC hielp niet. Opnieuw downloaden dan maar. Ging ook niet wegens een ‘onmogelijke’ foutmelding. Wat gaan snuisteren doorheen verscheidene fora (had uiteindelijk toch een weg gevonden tot het Net)…maar d’oh….niets…rotding. Van armoede –of moet ik zeggen: gelukkig- Mozilla Firefox geïnstalleerd. Ben ik eindelijk al van één Microsoft-prul af.

14:42 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-06-06

Stuff enough...

Zopas weer een jaartje ouder geworden. Pfff…een steeds weerkerende confrontatie met de realiteit. En elke keer zie ik hier tegenop. ‘Positief denken’, hoor ik dan, ‘je mag blij zijn dat je gezond bent en nog leeft’. Tja, daar valt natuurlijk iets over te zeggen. En om alles nog eens te relativeren, klik dan eens op dit.

00:05 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-06-03

Norton sucks!

Ik heb de laatste dagen weer veel problemen met de PC (alsof het ooit anders is geweest...). Buiten een hardnekkige foutmelding die mij blijft achtervolgen, heb ik nu het probleem dat de CPU (=de centrale aandrijfeenheid) aan 100% werkt...en 100% is in dit geval niet goed want dan doet de PC niets meer, nothing, rien,...
Oorzaak van dit alles is een download van Norton Internet Security 2003. Een gratis trialware van dit programma leek me leuk meegenomen, maar ik heb het paard van Troje binnengehaald. En het ergste van alles is dat ik dat paard niet meer wegkrijg! Alle mogelijke manieren om dat ding te verwijderen, stuiten op een hardnekkige njet van mijn PC.
Op dit moment zijn mijn gevoelens te bundelen in één kreet: 'Norton sucks!'10:41 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2003, pc |  Facebook |

31-05-03

Examenblues...

Wat heeft de studerende mensheid ooit aangericht om dit te verdienen? Iedereen weet toch dat tropische temperaturen niet samengaan met oersaaie leerstof. Toch is dit weeral een voldongen feit...de vraag is dus alleen: hoe gaan we ermee om? Door een blogje te schrijven misschien ;-)

16:22 Gepost door dementor69 in Frustratie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2003, studie |  Facebook |